In English
Ett barndomsminne av Araguacema Zenker

När jag var åtta år bodde jag i en liten stad i Brasilien som heter Caruarú. Liksom de flesta barn var jag förtjust i djur. De flesta barn hade egna djur som de tog hand om. Jag hade också ett eget djur, men det var kanske litet mera ovanligt: en boaorm som var så där tre meter lång.

Jag hade fått den av en kompis, men jag hade inte talat om för mina föräldrar, eller ens för mina syskon, att jag hade en orm, eftersom jag var rädd för att de inte skulle tycka om att ha ett så stort djur i vårt hus. Därför hade jag tagit in den i mitt rum utan att tala om det för någon. Där låg ormen för det mesta orörlig och sov och störde ingen.

Det kan bli ganska varmt i Caruarú om sommaren, och det är därför vanligt att man tar en liten vilostund på eftermiddagen när det är som varmast. Det brukade min mamma också göra. Hon tog sig för det mesta en tupplur efter middagsmaten. En dag när det var ovanligt varmt också för att vara i Brasilien, lade hon sig att sova, men inte i sitt sovrum som hon brukade, utan hon lade sig på min säng.

Jag blev orolig, eftersom jag var rädd att hon inte skulle gilla mitt husdjur, om hon fick syn på det. Jag försökte övertyga henne om att hon låg bättre inne i sängkammaren, men hon förklarade att det var svalare i mitt rum. Det gick inte att få henne att ändra sig. Jag gick omkring i huset, ganska nervös. Mycket riktigt, efter en stund hördes ett illtjut från mitt rum!

Det var min orm som hade vaknat och börjat undersöka vem som låg på min säng! Det blev ett hastigt uppvaknande för min mamma, när ormen började nosa på henne. Jag satte mig snabbt i säkerhet, och det var nog bäst så!

Jag minns inte om jag fick behålla min orm, men jag vet i alla fall bestämt att jag inte fick ha den i huset i fortsättningen!

Ja, det var bara ett litet minne. Jag kommer ihåg många andra äventyr från min barndom, t ex när jag slog vad om att jag skulle kunna få en ensam man och en ensam kvinna att flytta ihop, eller när jag köpte en stridstupp och tjänade en massa pengar på tuppfäktning, eller när jag klädde våra kycklingar i min systers trosor, eller när jag sålde min pappas skjortor, och klippte av hans mustasch medan han sov, eller när jag besökte kyrkogården vid midnatt för att se de döda dansa.

Men det får jag berätta någon annan gång.

1999-10-06

  Senast ändrat eller kontrollerat den 4 april 2004

Hemsida
Nyheter
Galleri
Curriculum Vitae
Araguacema
Christofer
Kerstin Amanda

Rymd (eng)

Istider och växthusgaser
Historia
Tedas historia
Liber 1932-1999
Släktträd
Litteratur (eng)
Schack (eng)
Cykling
Sport
Webb-tips
Roliga citat (eng)
Kontakt