Brev från moma Gunhild till Brütten

Falun 17.3 måndag 1/2 12.

Kära!

Tack för brev idag av den 12. med kärkommen kyss från Christian. Och just nu telefon från Spanien. Det var ju en sensation. Synd jag ej hann fram fast jag stod alldeles bredvid. Fick ej heller höra hur varmt ni har och om snuvan gått över. Falun hade i morse - 20 °, i Sthlm - 7. Synd att det alltid ska vara snuva och hosta i samband med de små ljuvligheterna.

Mariann ringde en dag från sjukhemmet och Henning kom i telefon och han lät riktigt som han gjorde förut på sista tiden i telefon från Lidingö. Jag tyckte han sa nånting som lät som: "Det kunde just inte hänt något värre", men är inte säker. Mariann lovade att ringa hemifrån sen på kvällen, men gjorde det ej, och jag har ringt ett par gånger utan att få svar där. Men jag tror han hade klart för sig att det var jag.

I går åkte vi ut åt Sundbornshållet och tog en promenad i backig underbar natur och sol som jag tänkte skulle bryna mot snön. Här är nämligen massor med snö. Vi kallar det att "Mona" oss som fru Axelsson ju gör i solskenet. I lördags hade Karin sin f. kollega fru Kjerrström med man på vardagsmiddag som var mycket trevliga. Vi går rätt långa promenader, men jag är lite orolig om nätterna inför hemresan och begravningen och matlagningen - och vad ska Svanteson ha betalt? Ska bli skönt få rådgöra på telefon. Måtte vi ej komma hem förkylda som sist genom klimatskillnaden i Spanien och Schweiz. Så har jag ju tandläkaren också att tänka på som nog blir rätt tröttsamt.

I e.m. ska Karin och Erik fara till Borlänge och vaccinera Timmy mot hundpesten. Vet ej om jag ska följa med. Margareta är rätt kry ibland, funderar på att komma till Salta lördag eller söndag, då vi kommer dit. Har ej bestämt riktigt vilken dag vi åker ner. Erik kan fara även på måndag för han är ledig både måndag och tisdag. Det värsta är vad jag ska handla, då jag ej vet vad som finns alls nu efter så lång bortovaro. Köper nog lite potatis t.o.m., då jag ej vill gå i källaren.

Hade tackkort från Lietje i dag. Hon kommer till Sverige snart skriver hon - till Lena, Ivar och Mikael.

Nu åker Erik till posten.

Kuss alla

moma

Senast ändrat eller kontrollerat den 23 maj 2004