Brev från moma Gunhild till Brütten

Falun tisdag d. 11 mars

Kära alla i Brütten!

Ja, nu har jag bitit av en tand till bredvid den förra. Det är ju rena katastrofen. Har tid hos tandläkaren till den 27. först. Man börjar väl bli i upplösningstillstånd i största allmänhet. Är så trött om förmiddagarna, det har jag ju varit länge, men är piggare på e.m. och går då en ganska lång promenad med morbror, när han är ledig, och sen en till på kvällen före sängdags. För ju en latmanstillvaro här av rang med god mat och trevligt sällskap. Karin har varit hemma hela veckan på grund av förkylning. I dag kommer kungen till Falun för att se på backhoppningen med en massa Lake Placidfolk, det kostar 20 kr, men 10 för pensionärer men jag törs nog ej riskera min hälsa med att få se kungen, för hopparna får man ju se i T.V. jämt men så ej Hans Majestät! Det är så rart att Erik är så mycket ledig både måndag, tisdag och lördag, så vi kanske inte reser ner förrän på måndag 24. Vi får väl se, som Märta brukar säga. Fick se Zelleroths dödsannons häromdan. Han tycks ha dött dan innan ni for. Ringde nyss till Mariann men fick inget svar. Hon har bett Erik och Karin att få följa med dem upp och stanna till torsdagen. Hade inte Märta bjudit henne till att stanna hos oss? Ja, det ger sig väl, hur det blir. Tänk vad ni ska njuta av barn och blommor nu. Här har fallit ganska mycket snö de sista dagarna, men som väl är det inte kallt, någon grad på morgonen bara. Stod i Falukuriren att silvret i Teda kommit till rätta.

F.ö. är det en strid på kniven om kärnkraften. Igår kväll hade de en pjäs utan angiven författare och utan angivet innehåll om en atlantbåt Gigantic med idel kändisar och infernaliskt innehåll så t.o.m. Erik, så 3a han är, blev upprörd. Så nu kanske jag får be Rolf skicka mitt röstkort i alla fall var jag sen ska få tag i en 1 röstsedel! Jag hade ju inte tänkt rösta alls. Så hemskt med gisslan i Iran, som lovas och lovas och sen blir det inget. Så hemskt för de anhöriga i U.S.A., mellan hopp och fruktan. Och så ha vi avtalsrörelsen, som visst går mot strandning nu, och så Afganistan. Så nog finns det anledning att se ledsen ut nu för tiden.

Ja, det var väl allt jag kan få ihop idag och önskar er allt gott, hälsa och solsken och njut av samvaron och hälsa alla bekanta!

Kuss moma

Senast ändrat eller kontrollerat den 2 maj 2004