Släktträd för familjen Zenker

Karl Wässman 1887 - 1968

 

Karl Robert Wässman, född den 31 juli 1887, död den 18 oktober 1968, gift med Brita Wilhelmina Eklund (f. 1888, d. 1969), Tibble, Badelunda.

Barn:

Runa i Enköpingsposten oktober 1968

Hemmansägare Karl Wässman. Tibble, Badelunda, avled på fredagen i en ålder av 81 år. Wässman var född den 31/7 1887 i Badelunda. Jordfästningen äger rum lördagen den 26 oktober i Badelunda kyrka kl. 13.

En gammal fin odalman har lämnat oss. Hela Badelundabygden sörjer. Karl Wässman var av den gamla goda stammen, en kraftkarl som var i full verksamhet in i det sista. Man kan säga att han föll på sin post. Han har haft förmånen att få leva ett långt och innehållsrikt liv på sin kära släktgård Tibble i kretsen av sin stora familj.

Karl Wässman var en skicklig och allsidig lantbrukare med bl.a svinavel och potatisodling som sitt stora intresse.

Som ett kärt minne för de sina har han under årens lopp på lediga stunder snidat åtskilliga vackra stilmöbler. Hans verksamhetslust var otrolig.

Han hade stark känsla för sin bygd och bevarandet av densamma ur kulturhistorisk synpunkt. Alla som har hört hans berättelse från gångna tider fascinerades av hans stora intresse, djupa kunskaper och icke minst av hans otroliga minne. Många sommarresor från hela Sverige har haft Karl Wässman i Tibble som resmål.

Karl Wässman har haft många kommunala och kyrkliga uppdrag som han inte sparade någon möda för att fullfölja. Med sin klokhet och humor var han en värdefull tillgång i dessa sammanhang.

Vi tacka för allt Karl Wässman gjort och betytt för sin bygd och tomrummet efter honom blir mycket stort. Som nära granne vill jag gärna tacka Dig för god vänskap och hjälpsamhet under årens lopp och Ditt minne skall alltid bevaras hos oss.

Olof Jansson

 

 

 

Nedan en tidningsartikel daterad den 26 juli 1957 inför 70-årsdagen några dagar senare. SZ

  Senast ändrat eller kontrollerat den 16 juli 2017.

  Karl Ola Wässman 1931 - Karl Lennart Wässman 1921 - Karl Georg Wässman 1918 - 1973 Birgit Envall f. Wässman 1915 - Jenny Wilhelmina Tibblin 1859 - ?
Hemsida
Nyheter
Galleri
Curriculum Vitae
Araguacema
Christofer
Kerstin Amanda

Rymd (eng)

Istider och växthusgaser
Historia
Tedas historia
Liber 1932-1999
Släktträd
Litteratur (eng)
Schack (eng)
Cykling
Sport
Webb-tips
Roliga citat (eng)
Kontakt